Saturday, March 14, 2009

Ponti Anak Remaja

Cotto..cotto..cottomatte..

Hmmm, sblm aku relate entri ni dgn title kt atas 2, aku bagi sket mukaddam erk, mukaddimah..

Weekend lps, aku g puchong. de keje kawen sket. tpi mmg best r. asek mkn n tdo jek.haha..dah r mggu yg pnt.keje asek de problem je. psl software design untuk market China. Fyi, China antara market paling besar untuk company aku.so, mmg banyak giler r rules and regulation yang kene ikut. Problem pasal "time adjustment function". Meh aku kongsi sket pe bende ni. die macam kalo korg dah set time kat mesin fax korg 2 cpt 5 minit dari standard time, tapi bile de orang call or antar fax, service provider company (cam Telekom r kt M'sia ni) akan tukar time kat fax machine korang jadi lambat 5 minit balik @ ikut balik standard time. tpi customer banyak complain r.diorang asek nk kene set balik je time kat fax diorg 2 cepat 5 minit. (macam r mesin fax 2 leh set alarm.nak set 5 minit awal.pastu leh kejut diorg bangun tido.ntah pape ntah!).actually, bende 2 bukan problem aku pun.rnd r kene solve.tapi bos aku memang suke bagi homework kat aku.soh cek je balik improvement software tu waaaaa!!!!. Eh, ni still mukaddimah agi kan.hhaha....

Kite masuk terus entri ni ek.tapi sebelum 2, nak gak r cite pebende aku buat kt puchong. Diulangi, makan dan tidor.hahaha...aku bertolak sabtu pagi.sampai dalam tengahari r.sampai2, lepak depan tv.huhu..bangun2 tido je, de menatang ni depan mate..

lupe lak.kt puchong ni aku tumpang umah makcik aku yang terlalu r friendly ngan kucing.comei x?comei kan.eh, bukan kucing 2 r.comei x loceng kt kucing 2?comei beb...haha..tpi ni aku x heran lagi.aku kuar umah, lepak kat beranda, cousin2 aku bawak agi 1 menatang ni.n i confirm x comel.letak r loceng pe pn.

ni r kure-kure yang menang lumbe ngan arnab 2.serius!aku tipu.huhu~cousin aku cakap, time hujan lebat, air kt sungai puchong 2 naik.so, muncul r kura2 ni.hihi..kalo die tipu, aku tipu r gak~die baru 4 thn.hahahaha...

time sedare aku kawen 2, aku xtau lak tema die hitam merah.mak aku lupe nak bitau anak bujang die ni.haha..tpi kan, de gak beb kaler tema 2 dlm outfit aku.(huyyo, outfit..canggih btol ayat).

kan..kan..den dah cakap dah..ekau jo tak pocayo cakap den..

p/s: kasut adidas aku xde those cliche triple stripe 2..huhu..(berlagak!)

sab2 malam 2, aku lepak r ngn member2 utim aku.pagi 2 diorang g mandi kt ulu yam.x dapat r den nak join.tapi kn, mase aku study kt Shah alam dlu, aku rase KL ni semua ade.kecuali waterfall ngan laut je xde.hihi..x mcm jb.jb rock beb! (err,laut kt danga bay 2 kire laut r kan.haha).ulu yam dh msk area s'ngor hocay!huhu~So, malam 2 kitorang layan karok.sumpah, aku x tau pun kat Quality Hotel 2 de tempat karok, Baru bukak kot.sebab dulu time aku kursus kt situ, xde lak aku jumpe tempat tu.kat tingkat 25.(sempat promote tingkat berape lagi ni..hihi).sebab, setau aku, Quality Hotel tu se "sopan2" hotel r.yg gred 5 star. sebab xde lounge pn kat situ.sebab tu r company2 kerajaan selalu buat kursus kat situ. Eh, ade tak amcam aku tengah promote Quality Hotel ni? sumpah aku x perasan.haha...free2 je jadi promoter...

aku tengah cari lagu glory2 united~

pe die? ooo..memang..entry ni dh lari dari tajuk die.actually, aku tengah bengang gak ni.MU kalah ngan liverpool.4-1.bodos~so, aku decide nk bhenti kt cni je r.fullstop.

mood~bengang.

3 comments:

intan.dayana said...

haish~
jauh btOl n3 nye menyimpang dr tajuk nye..huhu~

Elsa Soraya Othman said...

ha ha. sana sini orang tensyen dgn bola eh.

his_story said...

intan..
dh mmh thp xde mood ni nk msk balik tjuk entri tu..huhu..

elsa..
mau x tensen..aku tgk kt maple (alif),pki baju MU,siap dok agi bawah hujan2 gerimis tu..warghhh!!!